Fortaleza... Paradijs Op AardeHeeft U weleens overwogen om een huis te kopen in een zonniger gedeelte van de wereld? Dan bent U bij ons aan het goede adres. De vervolgpagina's staan boordevol woningen die wij te koop aanbieden. Maar waarom zou U in Fortaleza kopen, er zijn immers zoveel mooie plaatsen in de wereld? Lees rustig de onderstaande introductie van Fortaleza door en overtuig Uzelf!

BraziliŽ heeft ongeveer 165 miljoen inwoners, verdeeld over 27 staten. CearŠ is een van deze staten met ruim 8 miljoen inwoners. De hoofdstad van CearŠ is Fortaleza. Fortaleza, met ongeveer 1.8 miljoen inwoners, werd in de 17de eeuw opgericht door de Portugezen en de Hollanders. Vandaag de dag wordt Fortaleza bevolkt door Brazilianen, een mix van de oorspronkelijke indianen, Noord- en Zuid-Europeanen en afstammelingen van de slavernij uit Afrika. Deze mix staat garant voor uitbundige, vriendelijke, warme, blije en creatieve mensen met uiteenlopende gezichten en veel "Couleur Locale".

De lokale maaltijden worden zeer divers en gekruid samengesteld, aangevuld met veel exotisch fruit. Natuurlijk vindt U enorm veel lokale winkeltjes en openluchtmarktjes in Fortaleza, maar er zijn ook enorme winkelcentra met luxe winkels.

Ook historisch gezien komt Fortaleza niets te kort. U vindt er imposante bouwwerken, zoals de oude gevangenis; het Provinciehuis waar tegenwoordig het museum van CearŠ is te vinden, kerken, theaters en bijvoorbeeld de oude bioscoop in het S„o Luis Theater waar nog vele culturele festivals worden gehouden. En laten we de welbekende uitgaanswijken Iracema en Dragao do Mar van Fortaleza niet vergeten. Wijken met alleen maar restaurantjes, terrasjes, fast food shops, boetiekjes, galeries, discotheken en lokale barretjes, de zogenaamde 'Botequins'. Hier vindt u elke avond live muziek op de terrassen, met veel Forrů (lokale muziek en dans) en swingende Brazilianen. De bekendste lokale drankjes zijn de caipirinha en het kokoswater, ijskoud geserveerd in de kokosnoot! Topper is de maandagavond in de bekende Pirata Bar. Hier vindt u dansende, swingende, lachende Brazilianen met veel muziek.

Fortaleza heeft ook twee schitterende stranden; Praia do Futuro en Praia Beira Mar. Praia do Futuro is een zeer favoriet strand bij de Brazilianen. Het strand is zo'n 6 kilometer lang en dankt zijn populariteit aan de volop aanwezige lokale kiosken, restaurantjes en barretjes. Deze restaurantjes zijn ideaal om verse vis, krab of schaaldieren te eten en er vervolgens, na een heerlijke stranddag, de avond in te dansen. Vooral in het weekend en op donderdagavond zijn hier veel live bands te bewonderen.

Praia Beira Mar is een breed, circa 3000 meter lang, zandstrand, direct aan de mooie boulevard in het centrum van Fortaleza. Zowel op het strand als aan de boulevard zijn veel strandtentjes, restaurants en barretjes. Zeker aan het eind van de middag en het begin van de avond is het hier enorm gezellig. De Brazilianen flaneren, joggen of wandelen hier rond dit tijdstip. U komt in de ban van het heerlijk ongedwongen en ongecompliceerde leven. De boulevard bij Praia Beira Mar is echt een belevenis en vergelijkbaar met de bekende Copa Cabana boulevard in Rio de Janeiro. De Brazilianen zelf vinden de boulevard van Fortaleza zelfs nog indrukwekkender en gezelliger.

Tot slot; De lokale munteenheid is de Real, afgekort met R$. Voor een Euro ontvangt U ongeveer 2,70 Real. Het lokale prijsniveau in BraziliŽ is laag. Voor maaltijden, dranken, taxi's e.d. betaalt u in verhouding tot Nederland erg weinig! In Fortaleza schijnt 350 dagen per jaar de zon, met een gemiddelde dagtemperatuur van rond de 30 graden Celsius, 's avonds koelt het af naar ongeveer 25 graden Celsius. Fortaleza is BraziliŽ's meest geliefde vakantiestreek, en wordt door kenners "De absolute hotspot van dit millennium" en "Een tropisch paradijs" genoemd. Kortom, Fortaleza is Paradijs op Aarde!