Verhuizen

Een grote stap, ook voor uw spullen

Een emigratie betekend meestal dat u een heleboel achter zult laten. U zult waarschijnlijk best een hoop gaan missen en daarom is het fijn als er toch wat vertrouwds in uw omgeving is. Wat spulletjes waar u zo aan gehecht bent of die u heel goed kan gebruiken kunt u natuurlijk laten verschepen naar BraziliŽ.

Omdat uw spullen over een grotere afstand vervoerd worden, zullen ze zorgvuldig gepakt en gestouwd moeten worden. Voor schilderijen of breekbare voorwerpen zoals grote spiegels heeft de verhuizer vaak speciale verpakkingen. Ook regelt de verhuizer alles voor u op het gebied van vergunningen en douaneformaliteiten.
Waarschijnlijk wilt u niet alles meenemen naar uw (tijdelijke) buitenlandse bestemming. U kunt een deel van uw inboedel dan opslaan. Voor opslag worden speciale kisten of containers gebruikt. Die worden in ruimtes met een constante temperatuur geplaatst, zodat uw spullen daar niet onder lijden.

Verschepen van uw spullen gaat eigenlijk altijd over water. Natuurlijk kan het ook per vliegtuig, maar dat is alleen weggelegd voor mensen met genoeg geld.
Uw spullen zullen zeewaardig verpakt worden en in een krat of container gestouwd worden op een zodanige manier dat er niets kan breken.

Tip: vraag voordat je begint aan de verscheping ALLE kosten op van de totale verhuizing. Dus ook de inklaring en het eventuele transport in BraziliŽ. De verhuisbedrijven hebben de neiging om zeer dure buitenlandse transport bedrijven in armen te nemen. Je kunt er dan voor kiezen om het transport zelf te regelen.

Wat de meeste verhuizers voor je doen

Verscheping in een 20ft zeecontainer:

- Ze maken inventarislijsten op, die moeten worden vertaald in het Portugees met legaliseren op het consulaat.

- Ze maken uitvoerdocumenten op en verzorgen douane-uitklaring.

- Hun agent in BraziliŽ kan verzorgen:
- betaling havenkosten
- assistentie bij douane-inklaring
- maken van afspraken met rederij-agent over datum en tijd van plaatsen container bij huis in BraziliŽ
- zonodig overladen in zijn douaneloods
- verhuizen naar uw woning
- inboedel lossen en uitpakken
- afvoeren verpakkingsmaterialen

Verscheping in een kleinere verpakking (Krat):

- zij leveren, indien gewenst, verhuisdozen, boekendozen en pakpapier, voor de inpak door uzelf van persoonlijke, niet-breekbare artikelen, zoals linnengoed/boeken/speelgoed/enz.

- Op de overeen te komen verhuisdag, komen ze bij u met ervaren verpakkers voor: zeewaardige verpakking van alle breekbare artikelen en alle meubilair; verhuizen naar onze verpakkingloods.

- Zeewaardig verpakken in krat op maat, meten, merken, wegen.

- Transport naar de haven en laden/stuwen in een zeecontainer.

- Ze maken of u maakt inventarislijsten op, die moeten worden vertaald in het Portugees met legaliseren door uzelf op het consulaat.

- Ze maken uitvoerdocumenten op en verzorgen douane-uitklaring.

- Ze verschepen de container naar een haven in BraziliŽ.

- Hun agent in BraziliŽ kan verzorgen:
- betaling havenkosten
- assistentie bij douane-inklaring
- afhalen uit haven naar douaneloods
- verhuizen naar uw woning
- inboedel lossen en uitpakken
- afvoeren verpakkingsmaterialenLand | Werk | Wonen | Visum | Geldzaken | Diversen | Checklist | Verhuizen